Online teams en teamontwikkeling

Om te weten wat een team is, hoef je eigenlijk alleen maar naar sport te kijken. Een team bestaat uit een kleine groep mensen (liefst maximaal 10) waarin iedereen elkaar kent, er een bovenliggend doel is en taken onderling helder zijn verdeeld. Er is helderheid over gewenste en benodigde capaciteiten. Ook zijn er genoeg mensen om het spel te kunnen spelen en in actie te komen op het juiste moment. Proactief in plaats van reactief. Voor online is het niet anders. Ook hier gelden de randvoorwaarden die je in de sport ziet.

Het online team is het compacte kernteam van samenwerkende professionals dat verantwoordelijk is voor de realisatie van een of meer organisatiedoelen voor online. Dit team werkt in het hart van het geheel van de online organisatie, dat zijn alle mensen die betrokken zijn bij de online presence van de organisatie (beleidsafdelingen, communicatieadviseurs, juristen, beveiligings- en privacyadviseurs).

In de wereld van online zie je echter nog vaak dat het in digitale teams aan mensen ontbreekt, ze eigenlijk onvoldoende van elkaar weten wat iedereen doet en dat de onderlinge communicatie beter kan. Ook zijn veel online teams met name reactief bezig met het wegwerken van verzoeken uit de inbox en het voeren van (of juist vermijden) van discussies met andere professionals zoals communicatieadviseurs en inhoudsdeskundigen. Dit is wat we kunnen doen:

  • Digital governance: inventariseren taken en inbedden van de taken en rollen in een organisatie
  • Inrichting online teams, adviseren over teamsamenstelling, teamgrootte en profielen
  • Coaching, training en training on the job van de (nieuwe) teamleden
  • Training en coaching in samenwerking tussen teamleden en inhoudsdeskundigen
  • Inrichting werkprocessen en projecten, het op gang krijgen en houden van teams in webprojecten en daarna

Hoe kunnen we helpen?

Benieuwd wat we voor je kunnen doen? Meer weten over onze werkwijze? Stel ons je vraag!

Bel ons op 050 260 01 66

Geknipt voor jou

Welke boeken en blogs lezen we? Welke video's zijn echt meer dan het kijken waard? We hebben ze voor jou op een rijtje gezet.

Naar de bibliotheek