Recent werk / contentdesign

Gemeentebelastingen en Basisinformatie Drechtsteden (GBD)

In 2020 startte de samenwerking met GBD, een gemeentelijke belastingorganisatie voor 5 gemeenten in de Drechtsteden: Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht. GBD heft en int de belastingen en voert de Wet waardering onroerende zaken (WOZ) uit voor deze gemeenten. Belangrijke basis voor gemeentelijke belastingen is de waardering van onroerend goed.

In 2020 benaderde Janne Vereijken, oprichter van Spring Company Wiep om in te stappen in haar opdracht de informatievoorziening rond verantwoording van berekende bedragen (taxaties) te verbeteren. Janne en Wiep doken daarna in de wondere wereld van taxaties, waarderingen, data, jurisprudentie, marktinformatie, wiskundige modellen om met deze kennis het taxatieverslag drastisch te verbeteren. Het schrijfwerk voerde Wiep samen uit met Verine. Meteen met dit communicatiewerk werd ook grondig correspondentie, webcontent en formulieren verbeterd. Dit leek soms meer op wiskunde dan tekstschrijven, maar dat is hen als contentdesigners wel besteed. In 2022 wordt door hen hier verder aan gesleuteld.

In 2021 veranderde de gemeentelijke samenwerking, met grote consequenties voor de digitale infrastructuur. Simon analyseerde de situatie en leverde samen met Wiep en Janne het rapport op en adviseerde de organisatie.

 

Gemeentebelastingen en Basisinformatie Drechtsteden (GBD)

Ministerie van Algemene Zaken

“Hoe kom ik eerder aan tafel bij de beslisser? En waarom word ik te laat betrokken als er al niets meer te doen is aan de contentkeuzes?”

Herkenbare kwesties voor vrijwel iedere online-specialist die werkt in een grote, vaak politieke organisatie.

Sinds 2016 verzorgt Wiep Hamstra samen met Henk Boeschoten jaarlijks een intensieve meerdaagse training voor de Academie voor Overheidscommunicatie. In deze training werken we op basis van de praktijk van de deelnemers. En gaan we aan de slag met die kwesties die te maken hebben met professionaliteit en gezien worden als professional.

Ministerie van Algemene Zaken

Hoe kunnen we helpen?

Benieuwd wat we voor je kunnen doen? Meer weten over onze werkwijze? Stel ons je vraag!

Bel ons op 050 260 01 66

Geknipt voor jou

Welke boeken en blogs lezen we? Welke video's zijn echt meer dan het kijken waard? We hebben ze voor jou op een rijtje gezet.

Naar de bibliotheek