Overheidswebsites zelden gebruiksvriendelijk

In november 2007 stond er een interview in de Staatscourant nadat de eerste editie van Het Geheim van de Overheidswebsite verscheen. Dit artikel vond ik laatst terug in een vergeten hoekje van mijn bestanden. De kern van het betoog? Overheidswebsites zijn ontoegankelijk, gaan gebukt onder veel te hoge ambities en worden aangestuurd door mensen met onvoldoende kennis van het vak. Het resultaat: ontoegankelijke websites boordevol niet-relevante content.

Dit artikel kwam ik tegen omdat ik zit te werken aan een nieuwe blogpost over de Webrichtlijnen en waarom de toepassing maar niet goed van de grond komt. Dus, mijn suggesties ter verbetering gaan zeker volgen. Maar om kort te gaan: het is eigenlijk jammer om te lezen dat er sinds 2007 niet zoveel veranderd is. “U constateert dat de Webrichtlijnen door een overdonderende minderheid van gemeenten wordt toegepast.” Tja. Deze vraag stelde de journalist. Nu horen we die vraag nog steeds, vijf jaren later. Verder lezen? Weten hoe ik eruit zie met kort haar? Lees “Overheidswebsites zelden gebruiksvriendelijk” (PDF, 1,1 MB).

Geef een reactie

Hoe kunnen we helpen?

Benieuwd wat we voor je kunnen doen? Meer weten over onze werkwijze? Stel ons je vraag!

Bel ons op 050 260 01 66

Geknipt voor jou

Welke boeken en blogs lezen we? Welke video's zijn echt meer dan het kijken waard? We hebben ze voor jou op een rijtje gezet.

Naar de bibliotheek