Jip en Janneke schrijven voor de gemeentewebsite

Het regent. Jip en Janneke zitten op het puntje van de stoel. Ze hebben rode wangen en ze zijn al een uur heel erg stil. Alleen het tikken op het toetsenbord kun je horen. Jip en Janneke schrijven voor internet. Het gaat over een gemeente. Moeder komt kijken. “Zijn jullie nu nog niet klaar?” Jip zucht. Hij veegt de moeilijke woorden van zijn beeldscherm. Het lijkt wel alsof er niets meer overblijft.

Janneke tuurt naar haar scherm. “Wat is een beleidsnotitie?”. Moeder weet het wel. Ze zegt: “Een beleidsnotitie is een plan, op papier. Het is een ingewikkeld verhaal over een eenvoudig onderwerp. Er staan veel lange en moeilijke zinnen in. Dat maakt het plan heel gewichtig.

Jip en Janneke kijken verbaasd. Daar hebben ze nog nooit van gehoord. Maar ze gaan dapper verder. Met de website en de teksten van de ambtenaren die de beleidsnotities schrijven.

Als de zon weer schijnt is het werkje af. Jip drukt op de knop met het rondje erop. “Kom Janneke, we gaan buiten spelen.” Takkie rent blij achter ze aan. Het was een leerzame middag, want ze wisten niet dat simpele verhalen schrijven zo moeilijk kan zijn.

2 reacties op “Jip en Janneke schrijven voor de gemeentewebsite

  1. Judith says:

    Volgens mij mist er een , tussen schijnt en is, of hoort dat ook bij eenvoudig schrijven?

Geef een reactie

Hoe kunnen we helpen?

Benieuwd wat we voor je kunnen doen? Meer weten over onze werkwijze? Stel ons je vraag!

Bel ons op 050 260 01 66

Geknipt voor jou

Welke boeken en blogs lezen we? Welke video's zijn echt meer dan het kijken waard? We hebben ze voor jou op een rijtje gezet.

Naar de bibliotheek